Logo CoronaMelder app

Voorkom verspreiding,
download CoronaMelder

Let op: met ingang van 19 december is Nederland in lockdown. Er zijn locaties die nog wel open zijn. Blijf CoronaMelder gebruiken om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Download de CoronaMelder-app, want daarmee worden besmettingen sneller opgespoord en gestopt. Ook als je gevaccineerd bent. Inmiddels hebben meer dan 269.513 besmette personen anderen met CoronaMelder gewaarschuwd. Hierdoor kon verdere verspreiding worden voorkomen.

De app is bewezen effectief. Lees meer over de onderzoeksresultaten van CoronaMelder.

Let op: Wil je een coronabewijs maken? Hiervoor bestaat een andere app: CoronaCheck.

Waarom is de app belangrijk? Help de verspreiding van het coronavirus te stoppen

CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt het? Je krijgt een melding nadat je extra kans op besmetting hebt gelopen

De app stuurt een melding als je minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken.

Hoe werkt het? CoronaMelder gebruikt bluetooth, geen locatiegegevens

De app ziet via bluetooth of je dicht bij iemand was. Hoe dichterbij, hoe sterker het bluetoothsignaal. De app weet niet waar je was en wie je bent.

Voorbeeld Fietste iemand voorbij? Dan krijg je later geen melding

Het bluetoothsignaal was sterk genoeg omdat jullie dicht bij elkaar waren. Dit duurde alleen zo kort dat de kans op besmetting heel klein is.

Voorbeeld Zat je dicht bij iemand in de bioscoop? Dan kun je later wel een melding krijgen

Het bluetoothsignaal was sterk genoeg en jullie waren langere tijd dicht bij elkaar in de buurt.

Download de CoronaMelder-app:

Zo gaan we om met jouw gegevens:

Zo beschermen we elkaar

Bekijk in 2 minuten wat CoronaMelder is, wat CoronaMelder doet en waarom de app belangrijk is.

Download deze video
Uitgeschreven tekst van de video

CoronaMelder - Zo beschermen we elkaar

Dit is ‘m: CoronaMelder. De officiële corona-app van Nederland. De app helpt om elkaar te beschermen tegen corona. Je kunt corona doorgeven aan een ander, ook al voordat je je ziek voelt. Zo kun je ongemerkt veel mensen besmetten. Het is dus belangrijk snel te weten of je meer kans hebt besmet te zijn. Zodat je kunt zorgen dat je het virus niet verder verspreidt. CoronaMelder helpt hierbij.

Dat werkt zo.

Ben je in de buurt geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben? Dan krijg je een melding. De app weet niet wie jullie zijn of waar jullie elkaar hebben ontmoet. Je hoort alleen op welke dag het was. In de app lees je wat je kunt doen en of je je moet laten testen. Ben je getest en blijk je besmet? Dan vraagt de GGD bij wie je in de buurt bent geweest… en belt deze mensen op. Maar je kent niet altijd iedereen bij wie je in de buurt was. Samen met de GGD kun je daarom jouw besmetting melden in de app. CoronaMelder waarschuwt dan in één keer alle mensen die bij je in de buurt zijn geweest. Bekenden en onbekenden. Zij moeten dan wel de app hebben… en langer dan 15 minuten dicht bij jou in de buurt zijn geweest. Op die manier bereiken we eerder meer mensen. Elke download van CoronaMelder helpt dus mee de verspreiding van corona te stoppen. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Zo beschermen we elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Meer weten? Kijk op CoronaMelder.nl of bel 0800-1280

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Download de CoronaMelder-app: