Taal: Nederlands
CoronaMelder
Logo CoronaMelder app

Hoe zit het met mijn privacy?

Gebruik van de app is veilig. Daar zorgen we voor:

Hoe gaat de app om met persoonsgegevens?

De app wisselt willekeurige codes uit met andere telefoons. In deze codes staan geen persoonsgegevens of locatiegegevens van jou. De app weet dus niet wie je bent en ook niet waar je bent.

Ook als je het coronavirus krijgt en je dit via de app meldt, is dit niet aan jouw naam of contactgegevens te koppelen. Bovendien gebruik je de app geheel vrijwillig.

Dit geldt ook voor de corona-apps uit andere EU-landen waarmee CoronaMelder codes uitwisselt. CoronaMelder werkt alleen samen met corona-apps die helemaal voldoen aan dezelfde privacy-eisen. Net als binnen Nederland weten CoronaMelder en de andere corona-apps bijvoorbeeld niet wie je bent of waar je bent.

Download deze video
Uitgeschreven tekst van de video

CoronaMelder - Jouw Privacy

De CoronaMelder-app stuurt je een melding als je in de buurt bent geweest van iemand die corona blijkt te hebben. Maar weet de app dan altijd waar je bent? Nee. CoronaMelder weet niet waar je bent. Ook niet wie je bent.

Zo zit het: is jouw telefoon dicht bij een andere telefoon met CoronaMelder? Dan wisselen de telefoons via bluetooth een willekeurige code uit. CoronaMelder onthoudt wel de uitgewisselde code… maar niet van welke telefoon die kwam… of waar je was. De app weet dus alleen of je dicht bij een andere telefoon met CoronaMelder bent geweest. En op welke dag dat was.

Krijg je een melding?

Dan weet je dus niet van wie die is. En ben je zelf besmet met corona? Dan is het jouw keuze of je jouw besmetting samen met de GGD wilt melden in de app. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Alleen samen krijgen we corona onder controle

Meer weten? Kijk op coronamelder.nl of bel 0800-1280

Lees ook: